Tématický zájazd 2019: Slavkov – Milotice – Čejkovice

Aj tento rok sa chystáme na zaujímavý a bohatý tématický zájazd určený pre našich brigádnikov, členov a priateľov parku. 29. septembra o 6:30 ráno vyrážame na Moravu, aby sme navštívili Slavkov, známy bitkou troch cisárov, v ktorom sa nachádza krásny zámok a park, po obede sa presúvame do ďalšieho zámockého parku v Miloticiach a naše putovanie zavŕšime návštevou Čejkovíc. Veľmi sa tešíme, dúfame, že nám počasie vyjde a atmosféra bude skvelá ako po minulé roky:) Pred zájazdom si pozrite aj dokument ČT Rajské zahrady: Slavkov.

Termín zájazdu je sobota, 29. septembra 2019.
Zraz máme na námestí o 6:15 ráno. Autobus bude odchádzať o 6:30.
Predpokladaný návrat do Topoľčianok je medzi 21:00-21:30

Itinerár zájazdu:

6:30 – odchod z Topoľčianok
9:30 – príchod do Slavkova
9:45 – prehliadka zámockého parku
11:00 – prehliadka zámku, okruh “Historické sály”
12:00 – obed v zámockej reštaurácií
13:45 – odchod k mohyle mieru
14:00 – príchod k mohyle mieru, návšteva lokality
14:40 – odchod do Milotic
15:30 – príchod do Milotíc, prehliadka okolia zámku a parku
16:40 – odchod do Čejkovíc
17:15 – príchod do Čejkovíc
17:30 – prehliadka templárských pivníc
18:30 – odchod do Topoľčianok
21:00-21:30 – predpokladaný príchod do Topoľčianok

Dôležité pokyny:

Tí, ktorí s nami chodíte na zájazdy, už vlastne všetko viete, ale ako sa hovorí, opakovanie je matka múdrosti, takže- najskôr to najhlavnejšie. Ideme do Českej republiky, to znamená, že každý bude mať so sebou platný cestovný doklad, tj. dospelí občiansky preukaz, deti pas, a tiež preukaz poistenca, prípadne kartičku cestovného zdravotného poistenia. V Čechách nemajú euro, takže pokiaľ si chcete zobrať do sebou vreckové, máte dve možnosti- buď si pôjdete zameniť do Moraviec eurá na české koruny, alebo si zoberiete so sebou platobnú kartu, pomocou ktorej si v Čechách vyberiete koruny s bankomatu.

Ako to už na našich zájazdoch býva zvykom, doklady, dobrá nálada a prípadne nejaké to vreckové sú všetkým čo potrebujete. Občerstvenie v autobuse je zabezpečené (pagáče, rohlíky atď, takmer nikdy to nezvládneme všetko zjesť), pre každého je pripravená fľaša minerálky, v Slavkove máme obed a poobede sa zvykneme ešte zastaviť na kávu, ak nám to čas dovolí. Brať si so sebou nejaké ďalšie jedlo nie je potrebné. Prišla už jeseň a ochladilo sa, takže nezaškodí zobrať si so sebou aj niečo teplejšie na seba, zatiaľ vyzerá že bude jasno až polooblačno s teplotami cez deň okolo 15-17°C, to sa samozrejme môže do soboty ešte zmeniť.

Čo sa programu týka, o 6:20 najneskôr sme ráno všetci na námestí. Bude pristavený autobus, ponakladáme doň veci, seba a 6:30 vyrážame. Približne okolo deviatej- pol desiatej by sme mali byť v Slavkove, kde začneme voľnou prehliadkou zámockých záhrad. O 11:00 máme rezervovanú prehliadku historických sál v zámku a po nej budeme mať priamo na zámku obed. Od rána do zhruba pol druhej sa teda budeme motať stále len na zámku v Slavkove a jeho okolí. Po obede nasadneme do autobusu, ktorý nás zavezie na neďalekú mohylu mieru, opäť bude nasledovať voľná prehliadka tohto miesta. Odtiaľ sa presunieme do Milotíc, ďalšej moravskej dedinky s krásnym zámkom a parkom, ktorý si popozeráme a poslednou zastávkou na ceste domov už budú Čejkovice, kde navštívime známe vinárske templárske pivnice a ochutnáme lokálne vína (menšia degustácia je v cene, avšak kto nemôže alebo nechce, víno piť nemusí a môže len počúvať). Z Čejkovíc ideme rovno domov a príchod predpokladáme okolo deviatej-pol desiatej večer.

Kapacita autobusu bola naplnená v priebehu prvých dvoch dní. Prihlasovanie na zájazd už nie je možné.

Zámok v Miloticiach, zdroj: wikipedia

Zámok v Slavkove, zdroj: wikipedia