Výročná členská schôdza (4.2.2016)

Pri príležitosti výročia nášho založenia sme sa opäť stretli na výročnej členskej schôdzi nášho združenia 4. februára 2016 o 17.00 na Hradnej stráži v Topoľčiankach. Na začiatku sa vyberalo členské na rok 2016, nasledovala samotná schôdza, ktorá trvala vyše pol druhej hodiny. Po skončení schôdze už boli pripravené bufetové stoly s večerou a voľná diskusia s priateľmi brigádnikmi pri kávičke alebo poháriku vínka pokračovala približne do ôsmej hodiny.

Samotná schôdza začala otvorením a určením overovateľov zápisnice a voľbou návrhovej komisie. Predseda občianskeho združenia Ing. Vladimír Lukoťka predniesol správu o činnosti občianskeho združenia, správu o podaných projektoch, žiadostiach a výhľadoch na rok 2016. Ing. Ivan Lukáč predniesol správu o činnosti historického klubu a plány na rok 2016. Po ňom opäť predseda združenia Ing. Vladimír Lukoťka prezentoval návrh finančného rozpočtu na rok 2016, po ktorom odovzdal slovo zástupcovi LSR š.p. Ing. Milošovi Kunskému, ktorý za LSR, š.p. občianskemu združeniu poďakoval a predstavil tiež plány odštepného závodu v parku do blízkej budúcnosti. Na záver vystúpil podpredseda združenia Ing. Pavol Bobok s plánovanými mimobrigádnimi aktivitami na rok 2016, návrhom na založenie botanického klubu a návrhom na doplnenie stanov združenia o mechanizmy zániku členstva v združení. Potom nasledovala diskusia, v rámci ktorej vystúpila Slávka Lukoťková, Miško Valašík, Tibor Rakovský. Boli vysvetlené individuálne otázky a hlasovalo sa kladne pri návrhu aktivity ohľadne Strnadovho hrobu, hlasovalo sa záporne pri návrhu na zníženie členského pre seniorov po účasti na piatich brigádach na 5€, o zníženie členského nemal nikto záujem.

Schôdza prebehla tradične na vysokej úrovni, jednak samotnou účasťou, jednak odbornosťou a disciplinovanosťou a jednak zázemím a občerstvením a úspešne odštartovala ďalší rok pôsobenia nášho občianskeho združenia. Opäť máme veľa nových krásnych plánov a optimizmu do brigád v parku a spoločných akcií, na ktoré sa už teraz veľmi tešíme!