Víkend otvorených parkov a záhrad (13.6.-14.6.2015)

Aj tento rok sa opäť zapájame do medzinárodného podujatia Víkend otvorených parkov a záhrad, ktoré sa uskutoční v parku počas víkendu 13.-14. júna 2015. Pozývame Vás do parku a na sprievodný program, ktoré pre milovníkov parkov pripravilo občianske združenie v spolupráci s hotelom Hradná stráž.

V sobotu, 13.6. od 12:00 – 15:00 bude prebiehať vo veľkej sieni na Hradnej stráži premietanie fotografií a videomateriálov občianskeho združenia (adresa Parková ul. 11, hotel sa nachádza na začiatku parku medzi Zámkom a Národným žrebčínom), v miestnosti bude režim kaviarne s projekciou. O 15:00 začne odborná prezentácia historického klubu s tématikou rodu Keglevich de Buzin, najvýznamnejšieho šľachtického rodu z pohľadu rozvoja parku a zámku v Topoľčiankach, ktorá potrvá do 16:30.

V nedeľu, 14.6. o 15:00 sa bude konať tradičná spomienková prechádzka, v sprievode členov občianskeho združenia majú návštevníci možnosť prejsť sa po parku s odborným výkladom, vidieť ho očami dobrovoľníkov a dozvedieť sa množstvo informácií z prvej ruky. Zraz je pred hotelom Hradná stráž.

Bezplatné informačné letáky nášho združenia o parku s mapou sú k dispozícií voľne na recepcií hotela Hradná stráž. Pre tých, ktorí materiál nemajú, treba sa zastaviť a zobrať si, materiál obsahuje prehľadnú mapu parku s vyznačenými zaujímavosťami, textovú časť a trasu náučného dendrologického chodníka a hodí sa každému, kto chce vidieť a vedieť viac ako len “tu je strom, tam je krík, aha voda” 🙂

Tešíme sa na Vás!