Vyhodnotenie výtvarnej súťaže Park očami detí (28.4.2017)

Dnes o 16:00 sa na Hradnej stráži uskutočnilo vyhodnotenie výtvarnej súťaže “Park očami detí”, ktorú každoročne organizujeme v súvislosti so slávnosťou ranžírungu. Do výtvarnej súťaže „Park očami detí“, ktorú organizovalo občianske združenie Park Topoľčianky, sa celkovo zapojilo 102 súťažiacich so svojimi výtvarnými prácami. Práce pochádzali z troch základných škôl, ktoré sa do súťaže zapojili – Základná škola Topoľčianky, Základná škola Skýcov, Základná škola Žitavany. Počet prác nebol obmedzený. Na našu veľkú radosť sa do tejto našej výtvarnej aktivity zapojili aj materské školy z Topoľčianok (súťažné kategórie boli bohužial určené len pre základné školy, no najkrajším škôlkárskym prácam sme udelili aspoň mimoriadne ceny poroty)

Práce boli vyhodnotené odbornou komisiou, v zložení:

Mgr. art. Peter Daniš

Irena Drahošová

Ľudovít Kotora

Mgr. Miroslava Boboková

Ing. Vladimír Lukoťka

ktorá zasadala dňa 28. apríla 2017 od 16:00 do 18:00 v priestoroch Hradnej stráže v Topoľčiankach. Komisií predsedala Irena Drahošová, odborným garantom bol akademický maliar Mgr. art. Peter Daniš. Odborná komisia ocenila po tri práce v dvoch súťažných kategóriách (1. kategória žiaci 1.-4. ročníka ZŠ, 2. kategória žiaci 5.-9. ročníka ZŠ).

V kategórií I. stupeň určita odborná komisia nasledovné poradie:

1. Nikola Pavková, ZŠ Skýcov, 4. roč.

2. Barbora Belková, ZŠ Topoľčianky, 2.A

3. Adela Eliášová, ZŠ Žitavany, 4. roč.

V kategórií II. stupeň určita odborná komisia nasledovné poradie:

1. Nelly Mientusová, ZŠ Topoľčianky, 7.B

2. Henrich Ostatný, ZŠ Skýcov, 7. roč.

3. Timotej Vo Thanh, ZŠ Žitavany, 5. roč.

Ceny poroty udelila odborná porota nasledovne:

Adelka z Materskej školy ul. SNP

Bibiánka Orihelová z Materskej školy Cintorínska ul.

Odborná komisia odovzdala výsledky vyhodnotenia súťaže predsedovi občianskeho združenia a spísala o vyhodnotení túto zápisnicu. Podpismi členovia odbornej komisie potvrdzujú správnosť zápisnice a to, že sa pri hodnotení výtvarných prác riadili zásadami objektívnosti, odbornosti a nestrannosti ich posudzovania.

Tieto výsledky budú elektronicky zaslané jednotlivým školám. Slávnostné odovzdávanie cien výhercom sa uskutoční na slávnosti ranžírungu v parku, v nedeľu, 7.5.2017 so začiatkom o 14:30 hod. Viac informácií o tejto udalosti nájdete na našich stránkach www.parktopolcianky.sk. Pokiaľ si niektorý výherca cenu na ranžírungu nevyzdvihne, doručíme ju do príslušnej školy. Zúčastnené práce budú vystavené na ranžírungu a po ranžírungu budú všetky vrátené späť do jednotlivých škol.

V Topoľčiankach, dňa 28. apríla 2017